Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Waar wordt de thanatopraxie behandeling uitgevoerd?
De behandeling wordt bij voorkeur uitgevoerd in een daarvoor geschikte ruimte. Dat is meestal een verzorgingsruimte in een mortuarium of ziekenhuis. Veel uitvaartondernemingen beschikken over een goed uitgeruste verzorgingsruimte.

Tot hoe ver gaat de dienstverlening van After Life Care?
Ik zal tot op de dag van de uitvaart aandacht hebben voor de opbaring van de overledene. Indien gewenst kom ik een opbaringscontrole uitvoeren. Er is altijd een intensief contact tussen de uitvaartleider en mij.

Mag ik bij een thanatopraxiebehandeling aanwezig zijn?
Het is belangrijk dat nabestaanden zelf de regie in handen houden na het overlijden van een overledene. Het besluit om bij een thanatopraxie behandeling aanwezig te zijn is dan ook geheel aan hen. Echter zal ik ALTIJD adviseren om hiervan af te zien. Thanatopraxie is een zeer specialistische behandeling waarbij alle aandacht van mij uitgaat naar de overledene.

Is het resultaat van thanatopraxie altijd perfect?
De doodsoorzaak kan soms van invloed zijn op het uiteindelijke resultaat. Denk hierbij aan overlijden als het gevolg van een leveraandoening of zware chemotherapie. Ook na orgaandonatie of obductie kunnen er complicaties ontstaan. Het voordeel van thanatopraxie is dat ik deze ongewenste effecten meestal kan herstellen terwijl bij een traditionele opbaring meestal wordt besloten om de kist voortijdig te sluiten. In het algemeen kan men stellen dat het risico van complicaties na thanatopraxie veel kleiner is dan bij een traditionele opbaring.

Is thanatopraxie milieuvriendelijk?
Een belangrijk bestanddeel van een balsemvloeistof bestaat uit formaldehyde. Dit is een stof die dagelijks om ons heen hangt. Formaldehyde zit bijvoorbeeld in vloerbedekking, bouwmaterialen en kleding. Het percentage formaldehyde in balsemvloeistof is laag. Balsemvloeistof bestaat voor een groot deel uit water. Formaldehyde is biologisch afbreekbaar en vormt in een lage concentratie geen bedreiging voor het milieu.

Ik wil meer informatie over thanatopraxie.
U kunt mij altijd bellen of mailen. Ik zal uw vragen graag beantwoorden. Hier vindt u mijn contactgegevens.

 

After Life Care | Rudi Willemsen | 055-2032122 | info@afterlifecare.nl