Uitvaartzorg

Uitvaartzorg

Voor overledenenzorg en thanatopraxie bied ik via After Life Care graag mijn diensten aan bij uitvaartverzorgers en –organisaties.

Thanatopraxie
Mijn specialisatie is het uitvoeren van thanatopraxie. Dat doe ik met uiterste precisie en in opperste concentratie. Met oog voor het menselijk lichaam en de ontwikkeling die zich voltrekt tijdens de behandeling. Mijn streven is een optimaal resultaat in de gegeven omstandigheden.
Dat is ook de reden dat ik de behandeling uitsluitend uitvoer in uw uitvaartcentrum of een verzorgings-of behandelruimte, niet bij mensen thuis en zonder aanwezigheid van nabestaanden.

Redenen om te kiezen voor thanatopraxie
De overledene behoudt zijn of haar natuurlijke uitstraling; wat nabestaanden troost biedt bij het nemen van een goed afscheid. Het lichaam voelt niet koud en stijf aan, wat de afstand tot dierbaren doet verkleinen. Ook kan thanatopraxie vaak nog een redmiddel zijn om problemen op te lossen bij een traditionele opbaring waarbij de overledene onvoorziene fysiologische veranderingen vertoont. Hierdoor kan vaak worden voorkomen dat de kist voortijdig moet worden gesloten.

Lichte balseming is een nieuwe, eigentijdse en milieuvriendelijke manier van balsemen.

Thanatopraxie na chemo, obductie of oedeem
Ik bespreek graag met de uitvaartprofessional wat de voor- en nadelen zijn van thanatopraxie bij lichamen na een kort of langdurig ziekbed. Welke invloed de aard van de ziekte en werking van medicatie kan hebben op de behandeling. U kunt dan in alle openheid en eerlijkheid communiceren met de nabestaanden.

Make-up & camouflagetechnieken
Het komt voor dat er bij overleden onaanvaardbare gekleurde vlekken op het gezicht en/of het lichaam aanwezig zijn. Veroorzaakt door bijvoorbeeld medicatie, zuurstoftekort tijdens het sterven en ontstaan van veranderende huidstructuur bij het stervensproces.

Ik werk deze verkleuringen bij, onder andere met airbrush-techniek, waarbij een ultradun laagje make-up onopvallend op de huid wordt aangebracht. Echter is het ook mogelijk om de dagelijkse make-up van de overledene te gebruiken.

Sanering
Eenvoudige behandeling dat het ontbindingsproces vertraagt, waarbij ik vocht als bloed, lichaamseigen vloeistoffen en ontbindingsgassen uit borstkas en buikholte verwijder. Geschikt voor eenvoudige opbaring in combinatie met klassieke koeling.

Communiceert u wel aan de nabestaanden, dat toepassing van deze techniek geen invloed heeft op het wegnemen van verkleuringen van nagels, lippen en oren. Indien men dat wenst, dan kunt u thanatopraxie ter sprake brengen.

Verwijdering van implantaten
Mogelijkheid tot verwijderen van pacemakers, defibrillators en neurostimulators voor crematie.
In sommige gevallen is er een speciaal verzoek van de nabestaanden. In geval van thanatopraxie, wordt dit in dezelfde behandeling door mij uitgevoerd.

Naast de informatie op deze website, kunt u contact met mij opnemen voor al uw vragen of vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek. Het werkt immers prettig om als professionals onze visie op overledenenzorg te kunnen delen. Ik bezoek u graag op uw locatie.

 

After Life Care | Rudi Willemsen | 055-2032122 | info@afterlifecare.nl